Cabman Data

Cabman Data on selainpohjainen portaali, joka on olennainen osa Cabman MDT taksamittarikokonaisuutta. Cabman MDT lähettää jatkuvasti tiedot kaikista ajoista Cabman Dataan.

Cabman Data tarjoaa katsauksen kaikista yrityksen ajoneuvoista, kuljettajista, palveluista ja maksutapahtumista. Lisäksi Cabman Datasta voi muodostaa erilaisia raportteja.

OHJEISTUKSET

Yritykselle luodaan Cabman Data-tili mittaritilauksen yhteydessä. Kun mittaritilaus on tehty saat tämän jälkeen sähköpostiin aktivointilinkin Cabmanilta. Lähettäjän  osoite on noreply@cabmandata.nl, mikäli et löydä viestiä tarkasta myös roskaposti.

 • Viestin alussa ilmoitetaan käyttäjätunnuksesi ja tili aktivoidaan ensimmäisestä linkistä luomalla salasana
 • Tilin aktivoimislinkki on voimassa 72 tuntia ja sitä voi käyttää kerran
 • Sisäänkirjautuminen Cabman Dataan: Siirry kirjautumiseen
  • Cabman Datasta saat tiedot kaikista yrityksen ajoneuvoista, kuljettajista, vuoroista ja maksutapahtumista
  • Lisätietoja Cabman Datasta: Siirry lisätietoihin

Live view -karttanäkymä

Etusivun ”Live view” näkymässä näet reaaliaikaisen karttanäkymän yrityksesi ajoneuvoista ja niiden tilasta. Huomioithan, että sijaintitiedot päivittyvät ainoastaan vuorossa ollessa, eli vuoron ulkopuolella sijaintia ei seurata.

Karttanäkymän yläosasta voit filtteröidä karttanäkymää ajoneuvojen Statuksen mukaan.

Live view karttanäkymän saat keskitettyä haluamaasi paikkaan asettamalla yrityksesi osoitetiedot oikein. Tämä tapahtuu oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnuksen alta valitsemalla ”Company details”-valikon, ja syöttämällä tänne osoitetiedot

Vuoroperusteinen seuranta

Shifts-välilehdeltä pääset tarkastelemaan reaaliaikaisia tietoja vuorokohtaisesti. Valitsemalla vuoron näet ajetut kyydit, reitin kartalla, ajonopeuden, sekä tarkemman kyytidatan. Tältä sivulta saat ladattua myös kuittikopion.

Pääset lisäämään tai muokkaamaan kuljettajia ”Drivers” sivulta. Huom! Laki liikenteen palveluista (299/2021) edellyttää kuljettajan yksilöintitietojen tallentamisen. Konfiguraatiosta riippuen kuljettajien hallinta voi olla myös ainoastaan ajonvälitysyhtiöllä, tarkasta omasta ajonvälitysyhtiöstäsi, että voitko itse luoda kuljettajia vai hallitaanko näitä ajonvälitysyhtiön toimesta.

Kuljettajan lisääminen:

Paina ”New” ja täytä seuraavat  tiedot:

 • Driver number (kuljettajanumero, jolla kirjaudutaan sisään)
 • Nimi
 • Puhelinnumero ja sähköposti (tarvittaessa)
 • PIN: (määritellään jos kuljettajan PIN-koodin kysely on päällä)
 • Driver identifier (kuljettajan yksilöivä tunniste, tarvittaessa)
 • Kuva (lisää halutessasi kuva, tämä näkyy Cabman mittarilla, kun kyseisellä kuljettajanumerolla on kirjauduttu sisään.

Kuljettajan muokkaaminen:

Valitse muokattava kuljettaja klikkaamalla kuljettajan nimeä. Kuljettajan tiedot avautuvat tämän jälkeen, ja pääset muokkaamaan tietoja ”Edit” painikkeella. Voit myös poistaa kuljettajan painamalla ”Delete”

Ajoneuvotietoja ei voi lisätä manuaalisesti,  vaan auto kirjautuu Vehicles-välilehdelle asennuksen jälkeen, kun mittarille on kirjauduttu ensimmäisen kerran sisään. 

Alla kuvattu myPOSin parittamisvaiheet yksinkertaisesti, tarkemman ohjeistuksen parittamiseen löydät www.taxitec.fi/tuki sivun myPOS ohjeiden alta.

Maksupäätteen aktivointi myPOS tilille

Autoilijan tulee aktivoida myPOS laite myPOS tilille, ennen asennusliikkeeseen menoa, jotta seuraavat paritukseen liittyvät vaiheet ovat mahdollista suorittaa.

Maksupäätteen parittaminen mittariin

Jotta maksuliikenne lähtee toimimaan, täytyy myPOS maksupääte parittaa Cabman Dataan. Paritus Cabman Dataan tapahtuu siinä vaiheessa, kun Cabman MDT mittari on käynyt ensimmäisen kerran verkossa, eli asennuksen loppuvaiheessa. Tämä tapahtuu kirjautumalla Cabman Dataan ja etsimällä kyseinen ajoneuvo ”Vehicles” valikosta. Valitse ajoneuvo ja selaa alemmas kohtaan ”Configuration” ja ”myPOS”. Syötä maksupäätetunnus (TID-tunnus, 8-numeroa). TID-tunnuksen saat kyseisen maksupäätteen kohdalta myPOS verkkoportaalista.

myPOS maksupäätteen ja Cabman Datan parittaminen

myPOS maksupääte tulee myös parittaa Cabman Data järjestelmään, jotta maksut siirtyvät. Tämä tapahtuu seuraavasti:

Ilmoita TID-tunnus sales@taxitec.fi osoitteeseen ja pyydä parituskoodia. Lähetämme tällöin parituskoodin, joka syötetään maksupäätteeseen painamalla F2 painiketta kaksi kertaa, ja valitsemalla ”3. Parita laite”.

Cabman Datasta saa ladattua myös kuittikopioita jälkikäteen. Kuittikopioiden lataaminen tapahtuu seuraavalla tavalla:

Kirjaudu sisään omalle Cabman Data tilillesi ja mene välilehdelle ”Shifts”.

Tämän jälkeen aukaistaan vuoro, jonka kyydin kuitti halutaan ladata. Vuoron saa auki painamalla kyseisen vuoron ”Shift number”.

Kun haluttu vuoro on saatu valittua, avautuu seuraava näkymä. Täältä valitsemalla ”Download receipt” saa kuittikopion avattua PDF-tiedostona.