Cabman DataStudio

Cabman DataStudio portaali

Cabman raportointia on kehitetty käyttäjäystävällisemmäksi ja tätä varten on tehty uusi DataStudio portaali Cabman Data sivulle. Pääset DataStudioon suoraan Cabman Data sivulta, valitsemalla DataStudio painikkeen. Ensimmäisellä kerralla sinun täytyy hyväksyä ehdot.

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen tiedot eivät välttämättä näy heti, tai eivät ole täydellisiä ja niiden latautuminen voi kestää n. 5 – 30 minuuttia. Tällöin näet seuraavan viestin: 

DataStudio tiedot latautuu

Kun tiedot ovat latautuneet voit päivittää sivun ja tietojen pitäisi tulla esiin. Cabman DataStudioon tiedot päivittyvät aina kirjautumisen jälkeen siltä aikaväliltä, milloin viimeksi olet käynyt DataStudiossa. Mikäli tiedot eivät päivity näkyville odottelusta huolimatta kokeile tyhjentää selaimen välimuisti, tai käyttää toista selainta. DataStudio on vielä pilottivaiheessa ja tiedot eivät välttämättä täydellisiä. Tarkimmat tiedot löydät Payment reportista. 

Tiedossa olevat ongelmat:

-Kilometrit eivät täsmää

DataStudio portaalissa näet yrityksesi tärkeimmät tunnusluvut helposti haluamallasi ajanjaksolla ja saat näistä myös helposti tulostettua PDF-muotoisen raportin. DataStudiosta saat myös katsottua autokohtaisesti rekisterinumerolla ajopäiväkirjatiedot, jossa on suoraan eritelty tuottava ammattiajo, tuottamaton ammattiajo, sekä yksityisajo Trafin ja verottajan raportointivelvollisuuden täyttämistä varten. 

Maksutavat ja verokannat

DataStudion näkymä koostuu elementeistä, joita voi valita tulostettavaksi PDF-raporttiin. Ylimpänä on tiedot valitun ajankohdan maksuista, jossa maksut on lajiteltu maksutavoittain ja verokannoittain selkeiksi kokonaisuuksiksi.

Maksutapa kuvaajat

Piirakkakaavio elementti kuvaava maksutapojen osuutta kokonaissummasta prosentteina valitulle ajanjaksolle. Pylväskaavio taaseen kuvaa, että kuinka monta kertaa kyseisen maksutapa on valittu valitulla ajanjaksoilla.

Analyysi ajetuista matkoista

Vasemman puoleinen elementti kertoo tuottavan, tuottamattoman, sekä yksityisajon osuuden ajetuista kilometreistä. Nämä tiedot on toimitettava kerran vuodessa sekä verottajalle, että Traficomille. 

Nämä tiedot saa helposti myös ajoneuvokohtaisesti rekisterinumero filttereitä hyödyntämällä DataStudion oikean puolimmaista Filter-valikkoa, jonka saa avattua sivun oikeasta yläkulmasta < merkkiä painamalla.

Oikean puoleinen elementti kertoo maksettujen kilometrien prosenttiosuuden, sekä juoksun ja ansion. Nämä saa myös kuljettaja ja ajoneuvokohtaisesti filteröityä, sekä vertailuominaisuuden avulla myös tarkasteltua muutoksia aiempaan, mikäli tietoja haluaa hyödyntää paremmin liiketoiminnan suunnittelussa.

Tarkempi erittely aktiviteettien kilometreistä, sekä työtunneista

Viimeiset neljä elementtiä kertovat tarkemmin vuoron sisällä, sekä vuoron ulkopuolella ajettujen aktiviteettien kilometrit ja tunnit.